Το ταξί στην Ελλάδα όπως τόσα άλλα επαγγέλματα και επιχειρήσεις, έχει διαχρονικά δομικά προβλήματα. Ποτέ δεν υπήρξε από την πολιτεία μια σοβαρή προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης των υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων ( ταξί).

Αντίθετα τα πάντα έγιναν με προχειρότητα. Σε όλες τις αποφάσεις φαίνεται καθαρά η πρόθεση για στοχευμένες εξυπηρετήσεις που θα επιφέρουν πολιτικό όφελος. Η ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών δημοσίας χρήσεως, οδήγησε τον επαγγελματία αυτοκινητιστή να ασκεί παρά-συγκοινωνία για να μπορέσει να επιβιώσει .

Είναι ξεκάθαρο πλέον και αποδεκτό, πιστεύω από όλους, ότι για να επιτελέσουμε το ρόλο μας και να παρέχουμε στον πολίτη ποιοτικές υπηρεσίες ειδικής μεταφοράς πρέπει το επάγγελμά μας να είναι βιώσιμο.

Βιώσιμο επάγγελμα σημαίνει, μείωση αδειών (λιγότερα ταξί στους δρόμους) εκτός ειδικών περιπτώσεων όπως, τουριστικές περιοχές, μεγάλα αστικά κέντρα. Πρέπει ως επαγγελματίες να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις μας και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Με τόλμη, αποφασιστικότητα, επιχειρήματα και με σχέδιο να προσέλθουμε σε ένα ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία επιδιώκοντας άμεση λύση.

Παράλληλα πρέπει να ασκηθεί πίεση προς την Πολιτεία ώστε να αλλάξει τακτική. Δεν χρειάζεται ο κλάδος μας μόνο τιμωρητική νομοθεσία που τις περισσότερες φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Χρειάζεται πραγματικό ενδιαφέρον και μία νέα σύγχρονη αντίληψη που θα δίνει λύσεις στις πραγματικές ανάγκες του επαγγελματία αυτοκινητιστή, όπως χρηματοδότηση για αλλαγή οχήματος , ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, διαρκή εκπαίδευση.

Για να πετύχουμε όμως όλα τα παραπάνω χρειάζεται και εμείς να τολμήσουμε και να αντικρίσουμε κατάματα τη δική μας πραγματικότητα. Να δούμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε, να αλλάξουμε τακτική και να διαβάσουμε σωστά τις εξελίξεις. Τα ξεπερασμένα επιχειρήματα και οι παρωχημένες αντιλήψεις δεν βοηθούν. Για να αντιμετωπίσουμε τους πανίσχυρους ανταγωνιστές μας, οι οποίοι διαθέτουν τεράστια κεφάλαια και ισχύ, πρέπει να παρατάξουμε απέναντι στην ισχύ τους βιώσιμες πρακτικές βασισμένες σε μια σύγχρονη στρατηγική, συμβατή με την εποχή μας δίπλα στον πελάτη και τις ανάγκες του.

Εμείς η μεγάλη ομάδα του Ταξί Εξπρές Πάτρας (2610450000) τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μία τεράστια στροφή στην προσέγγιση του πελάτη μας. Επιλέξαμε μία νέα στρατηγική marketing (brand loyalty) πού βασίζεται στην αφοσίωσή μας προς τον πελάτη και το αντίστροφο. Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καλλιεργούμε μία συνεχή σχέση αλληλεπίδρασης μαζί του, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση του.

Εκτός από τις γνωστές κλασικές υπηρεσίες που παρέχουμε προς τον επιβάτη, σχεδιάσαμε ένα πακέτο έξυπνων και εξειδικευμένων υπηρεσιών που απευθύνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του. Με την υπηρεσία Taxi School απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους γονείς που μπορούν να καλέσουν ταξί μέσω του συστήματος τηλεματικής. Εμείς με τη σειρά μας, μεταφέρουμε με ασφάλεια το παιδί στο σχολείο και ταυτόχρονα οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν την διαδικασία από το κινητό τους.

Mε την υπηρεσία Express Courier, εξυπηρετούμε κάθε πελάτη μας που θέλει να μεταφερθεί το δέμα του ή από κατάστημα της πόλης ή από μεταφορικές εταιρείες, πάντα με προσοχή και αξιοπιστία.

Με την υπηρεσία Night Taxi , δίνουμε τη δυνατότητα στον πελάτη μας να κάνει τη νυχτερινή του έξοδο, πίνοντας και ένα ποτηράκι παραπάνω. Εμείς με την σειρά μας αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τον μεταφέρουμε με ασφάλεια στο σπίτι του.

Με την υπηρεσία Taxi Express Ad, (διαφήμιση) απευθυνόμαστε στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες που επιθυμούν την προβολή τους, μέσω μιας ιδιαίτερης επικοινωνίας με τον πελάτη. Μιλάμε για ένα νέο μοτίβο προσέγγισης και προώθησης, αφού ο πελάτης μαζί με την προβαλλόμενη εικόνα ή βίντεο στο tablet , δέχεται και τις κατάλληλες απαντήσεις από τον εκπαιδευμένο συνάδελφο επαγγελματία.

Εφαρμόζουμε σταθερά μία πολιτική στήριξης προς τους φοιτητές μας μέσω της δυνατότητας που τους παρέχουμε, καλώντας ταξί με τον κλασικό τρόπο ή με χρήση της εφαρμογή μας. Έτσι μοιράζονται την αξία της διαδρομής μεταξύ τους,από το σπίτι τους στο πανεπιστήμιο και αντίστροφα.

Η εμπειρία μας αλλά και η ίδια η ζωή, μας έχουν διδάξει ότι τίποτα δεν παραμένει σταθερό. Τα πάντα αλλάζουν με απίστευτους ρυθμούς και είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε σωστά αντανακλαστικά με γρήγορη προσαρμογή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μεταφορά μικρών παιδιών αλλά και κατοικίδιων. Προετοιμαζόμαστε προσεκτικά για να δώσουμε λύση μέσα από δύο νέες υπηρεσίες μας. Την υπηρεσία Τaxi kids και την υπηρεσία Pet Τaxi. Είμαστε στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και οργάνωσης ( των νέων υπηρεσιών). Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρεια και πληρέστερη ενημέρωση.

Επιστέγασμα της προσπάθειας μας και της προσήλωσης μας προς τον πελάτη, είναι η βράβευσή μας ως..Χρυσή Εταιρεία… Με το συγκεκριμένο βραβείο είμαστε στο χάρτη των εταιρειών που προσφέρουν πραγματικές ποιοτικές υπηρεσίες. Μία πρωτοφανή επιτυχία μιας εταιρείας ταξί, αφού μόνο το 10% των ελληνικών εταιρειών κατάφερε να διακριθεί.

Είμαστε μία εταιρεία κοινωνικής οικονομίας και για αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την κοινωνία. Συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε εκδήλωση της πόλης μας πού απευθύνεται στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Είμαστε χορηγοί ή συνεργάτες σε εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας π.χ. καρναβάλι, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, θέατρο, και ταυτόχρονα συμμετέχουμε και προβάλλουμε προσπάθειες φορέων, κοινωνικών ομάδων και συλλόγων που βοηθούν ευάλωτους συνανθρώπους μας π.χ. Χαμόγελο του Παιδιού, Άλμα Ζωής, ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, ιδρύματα. Είναι βασική μας προτεραιότητα και επιλογή , ο συνεταιρισμός ταξί Express Πάτρας να λειτουργεί ως ζωντανό κύτταρο για την πόλη μας.

Η εποχή μας απαιτεί γρήγορη μεταβολή και αναγκαία μετάβαση. Ως ηγεσία του συνεταιρισμού πρέπει να γίνουμε η γέφυρα πού θα οδηγήσει στη νέα εποχή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη και το ρίσκο. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες που θα ενσωματώνουν τις νέες ιδέες και τις βέλτιστες πρακτικές, έστω και αν αυτό απαιτεί μία διαρκή σύγκρουση με τις κατεστημένες νοοτροπίες και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Το ζητούμενο για εμάς είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας στη συνάντηση με το μέλλον. Προσωπικά, συμφωνώ απόλυτα, είμαι ταυτισμένος, με την άποψή του John Cage. ….Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τις καινούργιες ιδέες ,εγώ φοβάμαι τις παλιές.

Παπακωνσταντινόπουλος Γεώργιος. Επικεφαλής Δ.Σ. Ταξί Εξπρές Πάτρας

Comments are closed

Call Now Button