Η διαχρονική εχθρότητα της Ελληνικής πολιτείας απέναντι στις εταιρείες κοινωνικής οικονομίας, όπως είναι οι συνεταιρισμοί ράδιο ταξί, έχει υπόβαθρο αρκετά χρόνια πίσω, αδικώντας τους ως σήμερα.


Υπάρχει καχυποψία από τους κρατικοδίαιτους παλιούς αγροτικούς συνεταιρισμούς οι οποίοι χρεοκόπησαν και τα αίτια είναι συγκεκριμένα. Όπως η υποστελέχωση, οι συναλλαγές με το εκάστοτε πολιτικό σύστημα της χώρας, δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία κτλ.

Αντίθετα έχουμε ιστορίες αστικών συνεταιρισμών οι οποίοι παρουσίασαν μεγάλη πρόοδο. Στη διάρκεια του χρόνου όμως δεν τα κατάφεραν, γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν την κρατική καχυποψία ,την κρατική γραφειοκρατία και την δυσκολία πρόσβασης σε κονδύλια. Δυσκολίες, που δεν είχαν οι ανταγωνιστές τους.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στις μεσογειακές χώρες, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, έχουν κρατική στήριξη τόσο μέσα από ισότιμη με τους ανταγωνιστές πρόσβαση σε χρηματοδότηση, όσο και σε προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών για την απόκτηση εξειδίκευσης και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη ικανών στελεχών.

Το οξύμωρο σε μας είναι ότι το ίδιο το σύνταγμα μας, προβλέπει με άρθρο του την στήριξη των συνεταιριστικών επιχειρήσεων! Φυσικά όπως προανέφερα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Στο Ταξί Express Πάτρας, καταφέραμε τα τελευταία 7 χρόνια να πετύχουμε ανάπτυξη και στόχους πρωτόγνωρους για εταιρεία ταξί, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Με ίδια κεφάλαια, που στην ουσία ήταν μικρά ποσά που αφαιρέσαμε από το οικογενειακό μας εισόδημα με κίνδυνο να επηρεαστεί το βιοτικό μας επίπεδο, καταφέραμε να κρατήσουμε τις υπηρεσίες ραδιοταξί σε υψηλά επίπεδα.

Η διαδρομή ήταν δύσκολη! Περάσαμε μέσα από τις συμπληγάδες της εποχής μας καταφέρνοντας να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε σε εταιρεία πρότυπο στον κλάδο του ταξί.

Παρέχουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Μιλάμε μαζί τους, τους ακούμε και προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη τους.

Για πρώτη φορά, μία εταιρεία ταξί συγκαταλέγεται στο 10% των επιχειρήσεων που βραβεύτηκαν για τις ποιοτικές τους υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Είμαστε η πρώτη εταιρεία ράδιο ταξί στη Δυτική Ελλάδα που επένδυσε στο σύστημα τηλεματικής. Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας με στόχο την δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών που να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών μας, όλων των ηλικιών, στην καθημερινότητα τους. Παρέχουμε ένα σύνολο υπηρεσιών πλήρως εναρμονισμένο με την ψηφιακή εποχή στις επιχειρήσεις της πόλης μας και συμμετέχουμε συστηματικά σε ημερίδες και εκδηλώσεις όπως το IQ Πάτρας.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης λειτουργούμε πάντα ως εταιρεία κοινωνικής οικονομίας, προβάλλοντας και στηρίζοντας προσπάθειες που έχουν στο επίκεντρο τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Συνεργαζόμαστε και προβάλλουμε κάθε πολιτιστική, αθλητική εκδήλωση, καθώς και επιστημονικά συνέδρια που διεξάγονται στην Πάτρα. Θέλοντας να περάσουμε το μήνυμα στα μέλη μας ότι το Ταξί Express Πάτρας είναι ένα ζωντανό κύτταρο με πολύπλευρες δράσεις στην πόλη μας.

Έχουμε όμως μεγάλα πανελλαδικά, αλλά και τοπικά προβλήματα τα οποία δημιουργούν τεράστια εμπόδια στο επάγγελμά μας και στην εξέλιξη του.

Α. Πανελλαδικά

Έχουμε υπερβολικό αριθμό οχημάτων ταξί καθώς δεν υπήρχε πληθυσμιακή αναλογία όπως σε οργανωμένα Ευρωπαϊκά κράτη. Όταν καθιερώθηκε αυτό, ήταν ήδη αργά. Το αποτέλεσμα αυτής της υπερβολής είναι, ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το επάγγελμα δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Οριζόντια νομοθετική πολιτική της πολιτείας.

Έλλειψη οικονομικής στήριξης, όπως επιδότηση καυσίμου, επιδότηση αντικατάστασης οχήματος και γενικά πρακτικές που ισχύουν σε οργανωμένα Ευρωπαϊκά κράτη.

Ανεξέλεγκτη δράση εφαρμογών, τόσο από παγκόσμιους παίκτες πχ. Uber, όσο και από εγχώριους και τοπικούς. Όλοι αυτοί βλέπουν το επάγγελμά του ταξί ως το χρυσό eldorado που θα τους οδηγήσει στο εύκολο κέρδος. Είναι ισχυρά λόμπι με ομάδες πίεσης, έχοντας εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, χωρίς καμία ουσιαστική φορολογική και ασφαλιστική υποχρέωση. Με έναν έξυπνο τρόπο έχουν κρατήσει για τον εαυτό τους όλα τα δικαιώματα, μεταβιβάζοντα στους αυτοκινητιστές όλες τις υποχρεώσεις. Γνωρίζετε καλά ότι ένας μικρός είναι δύσκολο να βρει το δίκιο του όταν ο ισχυρός έχει άδικο.

Β. Τοπικά

Αντιεπαγγελματική αντιμετώπιση από τις τοπικές αρχές. Διαχρονικά τα δημοτικά συμβούλια μειώνουν τις θέσεις των τομέων (πιάτσες ταξι) και πολλές φορές προσπαθούν να μας κρύψουν από το κέντρο της πόλης, αφού στην ουσία μας αντιμετωπίζουν σαν παρείσακτους πού αλλοιώνουμε την εικόνα της πόλης.

Η τροχαία, σε πολλές πόλεις, ενώ έχει μεγάλη ανοχή για τα τριπλό παρκαρισμένα Ι.Χ. των συμπολιτών μας, επιδεικνύει έναν απίστευτο πατριωτισμό σε περίπτωση που δει ταξί, όντας σε αναμονή και εκτός ορίων της πιάτσας (φυσικά ο συνάδελφος επιλέγει τη μικρή παρανομία όχι να πιει καφέ ή να ψωνίσει, αλλά να διεκδικήσει το μεροκάματο της ημέρας).

Ασυδοσία ανταγωνιστών μας με μεγαλύτερη ισχύ. Είναι αρκετές οι φορές που λεωφορεία αντικαθιστούν το ρόλο τους και συμπεριφέρονται ως μέσα ειδικής μεταφοράς ταξί.
Όπως στάθμευση έξω από κέντρα διασκέδασης, όταν υπάρχει κάποια εκδήλωση και εκτός προκαθορισμένων δρομολογίων, δημιουργώντας άτυπα μια πιατσα ταξί κοντά στον ενδιαφερόμενο.

Εταιρείες με εφαρμογές πού απευθύνονται σε νεότερες ηλικίες προσφέροντας ευέλικτη μεταφορά αστικού τύπου, όπως πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα, τα τοποθετούν δίπλα σε πιάτσες ταξί χωρίς να κρατούν τα προσχήματα! Παίρνοντας τον πελάτη, ο οποίος φτάνει στην πιάτσα για να εξυπηρετηθεί από εμάς.

Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση! Ζητάμε όμως κανόνες για όλους που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε καλύτερα και να έχουν όλοι οι επαγγελματίες τις δουλειές τους! Την επόμενη μέρα δεν χρειάζεται κάποιος να είναι νικητής και κάποιος άλλος ηττημένος.


Το ταξί, όπως και κάποια άλλα επαγγέλματα, συνεισφέρουν ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας των πολιτών ηλικίας 50 ετών και άνω, που είναι σχεδόν αδύνατο να προσληφθούν στο δημόσιο ή σε ιδιωτικές εταιρείες. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς τους πολίτες να είναι παραγωγικοί, χρήσιμοι και να στηρίζουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Πιστεύουμε ότι η πολιτεία, χωρίς κόντρες και ανταγωνισμούς, πρέπει να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους πολίτες όπως προαναφέραμε.

Είναι καλύτερα πιστεύουμε να δίνεις σε κάποιον επαγγελματική διέξοδο παρά μόνιμα επιδόματα έως το τέλος της ζωής του. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και ας μην κοροϊδευόμαστε…

Είναι δύσκολο να εκπαιδεύσεις αυτούς τους ανθρώπους ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες για να βρουν δουλειά σε μία εργασιακή ζούγκλα.

Τέλος, βλέπουμε και στον δικό μας χώρο πόσο δύσκολα καταφέρνουμε να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους για την αναγκαιότητα της διαρκούς προσαρμογής στα νέα δεδομένα που προκύπτουν κάθε φορά. Προσαρμογή σε συνθήκες τεχνολογικής εξέλιξης και σκληρού ανταγωνισμού.

Σε ένα δύσκολο περιβάλλον, ο συνεταιρισμός Ταξί Express Πάτρας 450 000, πιστός στις αρχές του, και με αίσθημα ευθύνης προς το επιβατικό κοινό, καλείτε κάθε φορά να ανταπεξέρχεται, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες ραδιοταξί στη πόλη των Πατρών. Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον, να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο από την πολιτεία και οι συνεταιρισμοί ράδιο ταξί να ανταγωνίζονται και να πρωτοστατούν στο χώρο της μεταφοράς επί ίσοις όροις. Οι συνεταιρισμοί ταξί είναι επιχειρήσεις και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία.

Η Συντακτική Ομάδα του

Ταξί Express Πάτρας 450 000

Call Now Button